Aktuális akcióink

Cirkon: a tökéletesen élethű fogpótlásért

Csodálatosan élethűek, harmonizálnak a meglévő fogakkal: fémváz helyett színezett, hófehér cirkónium vázra kerül a porcelán leplezés. A fényáteresztő képességük nagymértékben megegyezik az eredeti és egészséges fogakéval, ezáltal kimagaslóan esztétikusak a cirkon koronák.

Három érv a cirkon fogpótlás mellett:

- Fémtartalom hiányában nem allergizálnak: fémallergiások számára korábban is elérhető volt az aranyötvözetű, kerámiahéjas fogpótlás, azonban a cirkon fogpótlás jóval élethűbb, szebb, a fémváz káros hatásai kiküszöbölésre kerülnek
- Számítógép által vezérelt CAD/CAM csúcstechnológiával, scaneléssel készül: a számítógépes tervezésnek és a gépi marásnak köszönhetően elképesztően precízen illeszkednek a kevésbé korszerű fogpótlásokhoz képest
- Az íny egészséges marad, nem színeződik el: természetes hatású a koronaszél és az íny (gingiva) találkozása


Hogyan készül a cirkon fogpótlás a Fogdinasztiánál?
1. alkalom: a konzultációt követően a kezelési terv elkészítése után a fogorvos preparálja a fogakat, majd lenyomatvétel következik. A lenyomatvételt követően a fogtechnikai laboratórium a gipszmintát beszkenneli, és ezredmilliméteres pontossággal elkészíti a cirkónium vázat, ami a számítógépes modellezést követően kifaragásra kerül egy cirkontömbből.
2. alkalom: az elkészült vázat a fogorvos a szájban bepróbálja, hogy a végtermék illeszkedés és anatómiai szempontból egyaránt kényelmes legyen. Ha a vázpróba sikeresen lezárult, a fogtechnikai laboratóriumunk a cirkon vázat esztétikus porcelánnal leplezi.
3. alkalom: a nyerspróba során a porcelánnal leplezett cirkónium koronát a fogorvos a szájban ellenőrzi, hogy színében és biomechanikájában hozza-e az általunk megkövetelt magas színvonalat.
4. alkalom: a végleges fényét és formáját elnyert cirkon koronák véglegesen beragasztásra kerülnek a kezelőorvos által.


Tekintse meg akciós árlistánkat, vagy kérjen személyes konzultációt!

A porcelánkorona erejét a mechanikai behatásoknak ellenálló fémváz, természetes szépségét a fémvázat hiánytalanul fedő fehér porcelán adja. A porcelánkorona megvédi a fogat az esetleges törésektől, nagyon tartós, és a színét is megőrzi. A fogászati kezelés során kúpszerűen előkészítjük a fogat, lenyomatot veszünk, amely alapján a fogtechnikai labor elkészíti a pótlást. A korona sapkaszerűen beborítja az előkészített fogat, ami ez által teljesen megújul és restaurálja a fog eredeti formáját. Minden egyes fog teljesen individuálisan, művészi szinten lesz megalkotva a páciens vágyott mosolya érdekében.

Tekintse meg akciós árlistánkat, vagy kérjen személyes konzultációt!